Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Hoeveel potgrond nodig? | Inclusief Rekenmodel!

Hoeveel potgrond nodig? | Inclusief Rekenmodel! Geregeld krijgen we via ons contactformulier de vraag hoeveel potgrond er nodig is voor een bepaald (tuin)project. Allereerst: de hoeveelheid potgrond die u nodig heeft, is sterk afhankelijk van het doel waarvoor u de potgrond wilt gaan gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoeveel potgrond u nodig heeft voor verschillende projecten. Daarnaast geven we een handig rekenmodel en rekenvoorbeeld om te bepalen hoeveel potgrond u dient te kopen. Ten slotte geven we ook nog een aantal tips waar u op moet letten bij het kopen van potgrond. 

Potgrond voor aanplanten of het vullen van (plant)gaten

Als u potgrond wilt gebruiken voor het opvullen van (plant)gaten of het (aan)planten van bijvoorbeeld struiken of planten is dit vrij eenvoudig te bepalen door de omvang van het gat in te schatten waar het gewas in komt te staan of dat is ontstaan na het verwijderen van bijvoorbeeld struiken en/of bomen. 

Maak vervolgens gebruik van de formule ‘ lengte x breedte x diepte/dikte ‘ om nauwkeurig uit te rekenen hoeveel m3 potgrond u nodig heeft voor het aanplanten of opvullen. Onthoud: 1 m3 = 1 kuub = 1000 liter

Potgrond voor het vullen van tuinborders / toplaag aanbrengen met potgrond

Bij het ophogen, verbeteren of bedekken van oppervlaktes in de tuin - waaronder tuinborders - kunt u met behulp van de formule ‘ lengte x breedte x diepte/dikte ‘ nauwkeurig berekenen hoeveel potgrond u nodig heeft. 

Hoeveel potgrond voor de moestuin?

Voor de moestuin wordt in het algemeen gesteld dat een toplaag van 6 tot 10 centimeter potgrond voldoende is. Voor moestuinen raden we aan om gebruik te maken van moestuin potgrond

Lees ook: Welke potgrond voor de moestuin? Moestuin potgrond! 

Potgrond voor het vullen van plantenpotten en bloembakken

Voor het vullen van bloempotten en bloembakken in verschillende uitvoeringen - zoals ronde potten en rechthoekige bakken - hebben we een artikel geschreven waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe u kunt bepalen hoeveel potgrond u nodig heeft voor de verschillende formaten. 

Lees hier het artikel over de hoeveelheid potgrond voor bloempotten & bloembakken 

Rekenvoorbeeld - Hoeveel potgrond nodig?

Stel; u wilt een tuinborder van 10 meter lang en 2,5 meter breed ophogen met een toplaag potgrond van 6 centimeter.

De formule ‘ lengte x breedte x diepte/dikte ‘ wordt in dit geval: 10 x 2,5 x 0,06 = 1,5 (kuub). 1 kuub potgrond is 1000 liter, waardoor het totaal uitkomt op 1500 liter.

Om de toplaag van deze tuinborder te bedekken met potgrond heeft u dus 1,5 big bag potgrond nodig. In dit geval bestelt u dus 2 big bags potgrond (potgrond is een lange tijd te bewaren, het is dus geen probleem om nog wat extra potgrond achter de hand te hebben).

Als u kiest voor potgrond in zakken van 70 liter, dient u 22 zakken te bestellen (1500 liter / 70 liter = 21,42).

hoeveel-potgrond-in-big-bagshoeveel-potgrond-in-zakken

Potgrond kopen | Tips

Potgrond is op Potgrond.nl in diverse varianten te bestellen:

Potgrond online bestellen op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel verschillende soorten potgrond bestellen. De potgrond kan losgestort worden in uw tuin of u bestelt praktische big bags of zakken van 70 liter
Daarnaast bieden we ook een ruim assortiment aan andere artikelen voor de tuin. Neem bijvoorbeeld eens kijkje bij ons assortiment dennenschors, houtsnippers of hydrokorrels.

-----

Hebt u vragen over onze potgrond of één van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of klantenservice@groundcovergroup.nl

hoeveel-potgrond-nodig


 
  Luc     14-06-2022 12:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.