Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Biologische PotgrondBezig met laden...

Wat is biologische potgrond?


Biologische potgrond is een goede, natuurlijke basis voor uw planten. In een stevige basis van deze natuurlijke potgrond kunnen uw geliefde planten goed groeien. Biologische potgrond is geheel natuurlijk en organisch waardoor deze potgrond bijzonder geschikt is als grond voor verschillende bloem-, plant- en groentesoorten.
 

Wat maakt biologische potgrond anders dan reguliere potgrond?


De naam zegt het in feite al: biologische potgrond is biologisch. Maar, wat houdt dat precies in en op welke manier is biologische potgrond anders dan andere soorten potgrond?

Veel potgrond bevat kunstmest. Dit zijn voedingsstoffen die de groei van planten bevorderen. Maar, kunstmest verstoort de natuurlijke processen van de bodem en geeft vaak te snel voedingsstoffen af. dit heeft als gevolg dat er zwakke planten ontstaan. Ook bevat kunstmest vaak chemische stoffen, wat alles behalve duurzaam is en wat de eigenschappen van de natuurlijke grond verstoort. Onze biologische potgrond heeft daarentegen de volgende goede eigenschappen:
 
  • Deze potgrond bestaat uit alleen maar organische grondstoffen. Deze grondstoffen zijn puur natuur, dat betekent dat deze potgrond geen bij bemesting bevat in de vorm van chemische of andere onnatuurlijke toevoegingen.
  • De natuurlijke potgrond bevat hoogwaardige  grondstoffen zoals turfsoorten, kalk en biologische meststoffen. 
  • Onze biologische potgrond heeft het RHP keurmerk en voldoet aan de criteria gesteld aan en kwaliteit. RHP-gecertificeerde substraten zorgen voor een optimale start van de teelt.
 Met het RHP-keurmerk vergroot u de zekerheid dat het substraat voldoet aan de juiste kwaliteitseisen voor bijvoorbeeld wateropname, luchtgehalte, pH, EC en voedingsstoffen.
 

Toepassingsmogelijkheden biologische potgrond


Biologische potgrond heeft verschillende toepassingsmogelijkheden. Vaak wordt deze natuurlijke potgrond door elkaar gehaald met (biologische) tuinaarde. Deze twee grondsoorten zijn echter totaal verschillend van elkaar. Biologische potgrond wordt gebruikt als bodem om planten in bakken of potten te zetten. De samenstelling van dit type potgrond is erg geschikt voor het planten in potten, maar ook voor planten in perken en/of borders. Tuinaarde daarentegen is niet geschikt als bodem waarin planten worden gepot, dit type grond is juist geschikt voor het ophogen en opvullen van borders. Het is belangrijk om deze twee toepassingsmogelijkheden goed uit elkaar te houden.

Dus: wat kunt u doen met biologische potgrond? U kunt deze potgrond gebruiken in uw tuin, maar ook in bloembakken of plantenpotten. U kunt de potgrond biologisch dus zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken. Natuurlijke potgrond heeft geen geur, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het ontstaan van vervelende geuren.


Biologische moestuin potgrond of universele potgrond


In onze webshop heeft u de keuze uit biologische moestuin potgrond of universele potgrond. De biologische moestuin potgrond is speciaal bedoeld voor toepassing in moestuinen, waardoor deze potgrond heel geschikt is voor het kweken van groenten, kruiden en fruitsoorten. Het voordeel van deze potgrond is dat de grond voor ongeveer twee maanden voeding bevat. Deze natuurlijke potgrond is heel geschikt voor moestuinen omdat deze ervoor zorgt dat uw groente- en fruitsoorten op een gezonde wijze worden gekweekt.

Onze universele biologische potgrond is op verschillende manieren toe te passen. De universele potgrond is erg geschikt voor het planten en verpotten van uw planten. Dit kunnen tuinplanten, balkonplanten, terrasplanten of zelfs kamerplanten zijn. Deze potgrond kunt u als het ware zien als een soort vervanger van de bodem. Onze biologische potgrond voor universeel gebruik laat uw planten op een verantwoorde manier groeien!
 

Biologische potgrond online bestellen bij Potgrond.nl


Uw biologische potgrond online bestellen kan eenvoudig in onze webshop Potgrond.nl. Zowel onze universele potgrond als onze moestuin potgrond is verkrijgbaar in zakken van verschillende groottes. Wij bieden de beste kwaliteit omdat onze potgrond RHP gecertificeerd is. Op Potgrond.nl kunt u uw biologische potgrond online bestellen zonder verzendkosten, waarna wij de potgrond met onze eigen vrachtwagen of een landelijke transporteur verzenden. Op deze manier heeft u uw nieuwe biologische potgrond op een snelle manier bij u thuis bezorgd! Biologische potgrond kopen doet u dus bij Potgrond.nl!


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten