Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Maak uw tuin winterklaar met deze praktische tips | Najaarsonderhoud

Maak uw tuin winterklaar met deze praktische tips | Najaarsonderhoud Nu de herfst bijna begint en ook de winter nadert, is het belangrijk om uw tuin voor te bereiden op het koude seizoen. Met het uitvoeren van het najaarsonderhoud van uw tuin, zorgt u ervoor dat uw beplanting, bloemen en andere gewassen de winter goed doorkomen en in het voorjaar weer volop kunnen bloeien. In deze blog geven we u enkele praktische tips om uw tuin winterklaar te maken.

Bescherm uw planten in potten

Als u planten of andere gewassen in potten heeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de potten vorstbestendig zijn. Terracotta of andere niet-vorstbestendige materialen kunt u het beste vermijden. Zorg altijd voor een goede afwatering en plaats de pot op een plek waar planten het meeste zonlicht kunnen krijgen in de winter. Vergeet niet om potgrond in de herfst en winter matig vochtig te houden.

Bedek uw tuinbodem

De tuinbodem heeft in de winter ook extra bescherming nodig. Bedek daarom uw tuinbodem met een bodembedekker. Dit is een uitstekende manier om uw tuingrond en winterharde planten te beschermen tegen winterse weersomstandigheden. Gebruik bij voorkeur een biologische bodembedekker, zoals houtsnippers, boomschors, dennenschors, cacaodoppen of houtmulch. Een bodembedekker zorgt niet alleen voor bescherming, maar ook voor voedingsstoffen voor uw tuingrond.

Verwijder eenjarige planten en snoei vaste planten

Om volgend voorjaar een levendige tuin te krijgen, verwijdert u eenjarige bloeiers en planten. Snoei ook uw vaste planten terug. Zo krijgt uw beplanting meer ruimte om zich volgend voorjaar volledig te herstellen.

Bloembollen planten in herfst en winter

Het planten van bloembollen wordt in de herfst vaak vergeten, maar kunnen ook zeker in dit seizoen worden geplant. Plant bijvoorbeeld winter- en vroege voorjaarsbloeiende bollen in aparte potten of voeg ze toe aan de borders. Voorzie van een verse laag potgrond. Kies voor bijvoorbeeld sneeuwklokjes, irissen, dwergnarcissen of krokussen.

Potgrond kopen op Potgrond.nl

Als u op zoek bent naar potgrond van goede kwaliteit, bestel uw potgrond - en andere aanverwante artikelen - dan op Potgrond.nl. We bieden potgrond aan in big bags (vanaf 1m3) en in zakken van 70 liter. Daarnaast is het ook mogelijk om potgrond op pallets of losgestort te ontvangen. Alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW en bezorging

----

Heeft u vragen over het winterklaar maken van uw tuin of één van de producten uit ons assortiment?

Neem gerust contact met ons op via 033-2003129, per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl of vul ons contactformulier in.


 
  Luc     07-09-2023 11:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.