Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Heeft potgrond een houdbaarheidsdatum?

Heeft potgrond een houdbaarheidsdatum?
Op verschillende zakken potgrond die je bij het tuincentrum, de bloemist, doe-het-zelf-zaken en online koopt, staat een productiedatum en in sommige gevallen ook een houdbaarheidsdatum. Maar kan potgrond eigenlijk over de datum gaan? Of kun je de restanten potgrond bijvoorbeeld ook volgend voorjaar nog gebruiken? In dit artikel leggen we het je uit.

Potgrond kopen

Vrijwel alle bloemen en planten hebben potgrond nodig om goed te kunnen gedijen. Potgrond is echter te koop in verschillende varianten - van goedkope potgrond tot zeer hooggeprijsde zakken potgrond. Als ervaren tuinder weet u vast wel dat u er goed aan doet als u de potgrond regelmatig ververst. Het is belangrijk dat de potgrond het water goed opneemt en de benodigde voedingsstoffen aan de gewassen levert.

Potgrond bewaren

Als u zakken potgrond hebt gekocht, maar na het vullen van de bloembakken, bloempotten en de tuin een deel overhoudt, kunt u het restant rustig bewaren om later te gebruiken. Potgrond bederft namelijk niet zo snel. Zo lang u de potgrond droog en koel bewaart, bijvoorbeeld in de schuur of het tuinhuisje, kan er vrijwel niets mee gebeuren en kunt u het later zonder problemen opnieuw gebruiken. Merkt u dat de potgrond wat droger wordt na verloop van tijd? Geen probleem! Dompel de potgrond in een badje water voordat u het gebruikt voor de tuin of de planten- en bloembakken. Een andere mogelijkheid is om de ‘oude potgrond’ te vermengen met nieuwe, verse potgrond.

Wat te doen met oude potgrond uit bloempotten en plantenbakken?

Wanneer er nog een restant potgrond in bloem- en plantenbakken zit - bijvoorbeeld van het vorige jaar - is de beste keuze om deze potgrond te verversen vóórdat u nieuwe gewassen in de potten en/of bakken plant of zaait. Nieuwe, verse potgrond zal de planten en bloemen zeker ten goede komen. Gooi de oude potgrond dus weg, vermeng het met nieuwe potgrond of verspreid het bijvoorbeeld in uw tuin bij struiken en bomen. Zaai geen nieuwe bloemen in oude potgrond. De oude potgrond kan namelijk schimmels en/of ongedierte bevatten die uw nieuwe bloemen aantasten of zorgen voor een verminderde ontwikkeling.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van potgrond?

Kwalitatieve potgrond kopen op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel universele potgrond voor plantenbakken en bloempotten kopen. Ook voor andere (tuin)artikelen bent u op Potgrond.nl aan het juiste adres.  

De zakken potgrond worden gratis bij u thuis geleverd.

Hebt u vragen over onze producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of info@potgrond.nl  
      04-03-2021 13:00     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Piet van der Wal -  13-03-2024

Ik lees vanmorgen in het AD dat je potgrondzakken niet in de zon moet leggen ivm salmonella besmetting Hoe zit dat?