Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Wat zijn de voordelen van potgrond?

Wat zijn de voordelen van potgrond?
Met enige regelmaat krijgen wij de vraag waarom men eigenlijk potgrond moet kopen voor hun tuin. Hier zijn verschillende antwoorden voor te bedenken en het is natuurlijk per situatie verschillend. Goede potgrond ondersteunt de ontwikkeling van planten en biedt voedingsstoffen die ervoor zorgen dat planten, gewassen en bloemen goed en gezond kunnen groeien. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van potgrond uiteen.

#1 Potgrond zit boordevol voedingsstoffen voor gewassen

De meeste soorten potgrond bevatten een meststof die door de grond wordt gemengd. Dit is een voordeel omdat het de gewassen helpt te groeien. Hoeveel (kunstmatige) meststof er is toegevoegd aan de potgrond is echter lastig te bepalen. Maar… de meststof is niet schadelijk voor de planten en bloemen. Sterker nog, potgrond zorgt er juist voor dat de gewassen belangrijke voedingsstoffen toegediend krijgen, waardoor ze veel beter zullen gedijen.

#2 Potgrond biedt ruimte voor wortels, lucht en afvoer van vocht

Ervaren tuinders weten dat de ‘gaatjes’ in de grond erg belangrijk zijn om planten goed te kunnen laten groeien. De lege ruimtes vullen zich met lucht en water, die beide essentieel zijn voor de gezondheid van de wortels van een plant of een gewas. Potgrond bevat over het algemeen veel meer ruimte voor lucht en water in vergelijking met tuinaarde. Potgrond is speciaal ontwikkeld om de lucht en het water vast te houden die planten en bloemen in plantenbakken en plantenpotten nodig hebben om goed te kunnen gedijen.

#3 Potgrond is lichtgewicht

In vergelijking met zakken tuinaarde zijn zakken potgrond veel lichter en luchtiger. Houd je van tuinieren? Dan weet je vast wel dat de potgrond in plantenbakken en -potten vaak sneller uitdroogt in vergelijking met de grond in bijvoorbeeld tuinbedden. Dit komt omdat potgrond minder vocht bevat. Dat scheelt echter weer wel in het gewicht van loodzware zakken. Houd er echter rekening mee dat u de potgrond bij planten en bloemen in potten en bakken wat vaker water geeft.

Goedkope potgrond bestellen op potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel potgrond kopen. De universele potgrond wordt bij u thuis geleverd in zogenaamde big bags of in zakken van 70 liter. Ook is het mogelijk om de potgrond losgestort te ontvangen. Naast potgrond biedt potgrond.nl ook een uitgebreid assortiment aan andere tuinbenodigdheden, waaronder tuinaarde, Frans boomschors, vogelhuisjes, cacaodoppen en meer…

Hebt u vragen over potgrond of onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of info@potgrond.nl

 
  Luc     25-02-2021 20:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.