Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Bloempotten vullen: hoeveel potgrond nodig?

Bloempotten vullen: hoeveel potgrond nodig?
De tijd voor het vullen van de plantenbakken en bloempotten is weer aangebroken. Veel mensen zullen hun tuin, terras of balkon weer zomerklaar gaan maken, zodat er straks weer genoten kan worden van bloeiende planten en bloemen. Bij het vullen van de bloembakken en plantenbakken wordt vaak de vraag gesteld hoeveel potgrond er nodig is om de planten en/of bloemen optimaal te kunnen laten groeien. In dit artikel geven we precies aan hoeveel potgrond u nodig heeft voor het vullen van potten en bakken.

Bloempot kiezen

Voordat u zakken potgrond koopt, is het verstandig om eerst te bepalen welke bloempotten u gaat gebruiken voor het planten/zaaien van de bloemen en/of planten. Houd er rekening mee dat de planten of bloemen zich in de betreffende bak of pot goed kunnen ontwikkelen. Daarnaast wilt u natuurlijk ook dat het er mooi uitziet; een veel te grote pot voor een paar kleine bloemen, ziet er natuurlijk minder fraai uit. Lees de beschrijving en verzorgingstips van de betreffende gewassen daarom goed door. Houd er ook rekening mee dat water gemakkelijk kan weglopen. Veel bloempotten hebben hiervoor vaak een speciaal gaatje voor afwatering in de bodem van de pot.

Hoeveel potgrond in pot?

In onderstaand overzicht kunt u zien hoeveel potgrond u nodig hebt voor verschillende formaten bloempotten. We hebben de meest gebruikte formaten op een rijtje gezet.
 
Ronde bloempotten
Diameter bloempot Hoogte bloempot Hoeveelheid potgrond
15 cm 20 cm 4 liter
30 cm 25 cm 13 liter
35 cm 45 cm 25 liter
50 cm 45 cm 55 liter
     
Rechthoekige en vierkante bloempotten
Afmeting l x b x h   Hoeveelheid potgrond
30 x 30 x 30 cm   34 liter
40 x 40 x 40 cm   80 liter
50 x 50 x 50 cm   156 liter
60 x 60 x 60 cm   270 liter
40 x 40 x 80 cm   160 liter
60 x 60 x 40 cm   180 liter
100 x 40 x 40 cm   200 liter

Lees meer over hoeveel potgrond u nodig heeft voor verschillende bloempotten en plantenbakken

Bloempot vullen

Weet u welke bloempotten u gaat gebruiken en hebt u de juiste hoeveelheid potgrond in huis gehaald? Dan Is het tijd om de bloempotten te vullen! Zorg er bij het vullen van de bloempotten voor dat u er niet te veel potgrond in doet. Zorg voor voldoende ruimte tussen de rand van de pot en de potgrond. Op deze manier overstromen uw potten straks niet als u ze water geeft.

Potgrond voor uw bloempotten en plantenbakken bestellen op potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel potgrond kopen. De potgrond wordt bij u thuis geleverd in zogenaamde big bags of in handige zakken van 70 liter. Naast potgrond biedt potgrond.nl ook een uitgebreid assortiment aan andere tuinbenodigdheden, waaronder tuinaarde, Frans boomschors, vogelhuisjes, cacaodoppen en meer…

Vragen over potgrond of onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of info@potgrond.nl

 
  Luc     04-03-2021 12:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.