Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Potgrond voor kamerplanten

Potgrond voor kamerplanten
Het onderhouden van kamerplanten dient op een andere wijze te worden uitgevoerd dan beplanting in de tuin. De reden hiervoor is dat er voor kamerplanten andere omgevingsfactoren van toepassing zijn; de temperatuur binnenshuis is anders dan buiten en ook kunnen kamerplanten niet profiteren van regenbuien. Het is daarom belangrijk om voor kamerplanten te kiezen voor een hoogwaardige potgrond die de planten ondersteunt in hun ontwikkeling en belangrijke voedingsstoffen biedt.

Universele potgrond voor kamerplanten

Een universele potgrondmix is te gebruiken voor vrijwel alle kamerplanten. Voor specifieke plantensoorten kunt u wellicht beter kiezen voor een andere soort potgrond. Lees hiervoor de verzorgingstips die u ontvangt bij aanschaf van uw kamerplant(en).

Het belangrijkste aspect van de potgrond voor kamerplanten in de PH-waarde en het vermogen om water vast te houden. Daarnaast is het belangrijk dat de potgrond ‘luchtig’ is, zodat de wortels de kans krijgen om zich goed in de pot te verspreiden.

Lees ook: Hoeveel potgrond heb je nodig voor het vullen van bloempotten?

Tips voor potgrond bij kamerplanten

Kamerplanten hebben een zorgvuldige verzorging nodig - vaak net iets anders in vergelijking met de gewassen in de tuin. We geven drie tips om ervoor te zorgen dat uw kamerplanten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Ververs de potgrond regelmatig

U doet er verstandig aan om kamerplanten die u regelmatig begiet met kalkhoudend water (uit de kraan) op regelmatige basis te voorzien van verse potgrond. Het water tast de kwaliteit van de potgrond namelijk aan. Met een nieuwe laag potgrond - of een totale verversing - ondervangt u dit probleem. Ook is het mogelijk om de potgrond te spoelen. Dit kunt u doen door de plant en potgrond in de gootsteen grondig door te spoelen. Hierdoor worden oude kalkresten verwijderd.

Verpot de kamerplanten

In het belang van de kamerplanten is het zaak om jaarlijks de planten te verpotten. Ververs dan ook direct de volledige potgrond. Hierdoor krijgt u gezondere planten die optimaler zullen ontwikkelen. Let op dat u bij het verpotten van de planten de wortels niet beschadigd!

Zorg voor afwatering in de pot

Het is van belang dat (overtollig) water gemakkelijk uit de pot kan lopen. Hiermee voorkomt u te vochtige potgrond wat kan zorgen voor schimmels en/of bacteriën. De meeste plantenpotten hebben hiervoor een zogenaamd drainagegat aan de onderkant van de pot. Zorg ervoor dat u deze vrijhoudt en deze niet verstopt is.

Extra tip: zet een schoteltje onder de pot of gebruik een binnenpot, zodat het weglopende water niet voor verdere overlast zorgt.

Lees ook: Potgrond van kamerplanten verversen; waar moet u op letten?

Potgrond voor kamerplanten kopen op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel universele potgrond bestellen.
Deze kwalitatieve potgrond is uitermate geschikt voor kamerplanten. De potgrond wordt bij u thuis geleverd en is te bestellen in verschillende groottes.


Hebt u vragen over potgrond, tuinaarde of één van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of info@potgrond.nl
 
  Luc     07-04-2021 12:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.