Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Potgrond van kamerplanten verversen; waar moet u op letten?

Potgrond van kamerplanten verversen; waar moet u op letten? Veel huizen staan vol met kamerplanten - van vetplanten tot hangplanten en van aloë vera, palmen, begonia’s tot bananenplanten en siernetels. Kamerplanten zien er niet alleen mooi uit, ze zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit in huis. 

Het verzorgen van kamerplanten kan voor sommigen een grote uitdaging zijn. Met alleen af en toe een beetje water geven, bent u er nog niet. Iets wat belangrijk is voor een goede verzorging van kamerplanten, is het (regelmatig) verversen van de potgrond van kamerplanten.

Waarom potgrond van kamerplanten verversen?

Potgrond bevat belangrijke voedingsstoffen die ervoor zorgen dat uw kamerplanten zich optimaal kunnen ontwikkelen en gezond blijven. In verse potgrond zitten meer voedingsstoffen dan in potgrond die al een tijdje in een pot of bak zit. Na verloop van tijd raken de voedingsstoffen als het ware ‘op’ en wordt het tijd om de potgrond te verversen. Hierdoor krijgen uw kamerplanten weer nieuw ‘krachtvoer’. 

Wanneer potgrond bij kamerplanten verversen? 

In principe is het belangrijk om de potgrond bij kamerplanten minimaal 1x per jaar te verversen. Merkt u echter op dat uw kamerplanten er minder goed uitzien - bijvoorbeeld omdat ze ondanks voldoende water steeds gaan hangen - dan is dit ook een signaal om de potgrond te verversen.

Echter heeft elke kamerplant andere behoeften als het gaat om het verversen van potgrond. Een plant die minder snel groeit of weinig water en voeding nodig heeft - zoals cactussen en vetplantjes - hoeft minder vaak te worden voorzien van verse potgrond. Planten die hard en snel groeien, hebben daarentegen sneller verse potgrond nodig.

Potgrond verversen

Het verversen van de potgrond bij kamerplanten lijkt misschien een hels karwei, maar eigenlijk gaat het sneller dan u zou denken. Bij de meeste kamerplanten laat u de plant in de pot of bak staan en verwijdert u de bovenste laag van de oude potgrond met uw handen of een schepje. Zorg ervoor dat u de wortels van de plant niet beschadigt. Vul vervolgens de pot of bak met een verse laag potgrond en vermeng het een beetje met de reeds aanwezige potgrond. Druk de potgrond zachtjes aan en geef vervolgens voldoende water.

Universele potgrond voor kamerplanten

Universele potgrond is te gebruiken voor vrijwel alle soorten kamerplanten. Voor specifieke plantensoorten kunt u wellicht beter kiezen voor een andere soort potgrond, zoals cactusgrond of bonsai potgrond.

Het belangrijkste aspect van de potgrond voor kamerplanten is de PH-waarde en het vermogen om water vast te houden. Daarnaast is het belangrijk dat de potgrond ‘luchtig’ is, zodat de wortels de kans krijgen om zich goed in de pot te verspreiden.

Lees ook: Potgrond voor kamerplanten 

Potgrond voor kamerplanten kopen op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel universele potgrond voor kamerplanten bestellen. Deze kwalitatieve potgrond biedt de beste voedingsstoffen voor uw kamerplanten. Wilt u ook zorgen voor een betere waterhuishouding in uw bloem- en plantenbakken? Vul uw potten/bakken dan met een laag hydrokorrels.

potgrond-kamerplanten-verversen

Hebt u vragen over universele potgrond of één van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of klantenservice@groundcovergroup.nl 
  Luc     22-08-2022 09:54     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.