Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Wat is potgrond precies?

Wat is potgrond precies? Heeft u potplanten in uw tuin en/of binnenshuis? Dan hoeven we u hoogstwaarschijnlijk niet te vertellen dat potgrond essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van planten. Maar wat is potgrond nou eigenlijk? Wat zit erin, waar is het verkrijgbaar en hoeveel kost potgrond doorgaans? Belangrijke vragen bij het kiezen van de beste potgrond! In dit artikel geven we u de antwoorden op deze en andere vragen! 

Potgrond | Bestanddelen

Potgrond bestaat uit een mengsel van ingrediënten dat speciaal is samengesteld voor potplanten en andere gewassen in potten en bakken. In de meeste gevallen bestaat potgrond uit een combinatie van veenmos, perliet, tuinturf, turfstrooisel en vermiculiet, samen met andere toegevoegde elementen zoals schoon zand, klei en/of leem. Ook zijn er potgrondsoorten op basis van compost en additieven als kokosvezel en cacaodoppen verkrijgbaar. 

De combinatie van de verschillende bestanddelen in potgrond biedt voldoende drainage en beluchting voor optimale groeiomstandigheden. Daarnaast is een kwalitatieve potgrond ook vrij van onkruid(zaden), ongedierte, schimmels en onnatuurlijke (chemische) stoffen, waardoor de ontwikkeling van planten in potten en bakken wordt gewaarborgd.

De voordelen van potgrond

Potgrond biedt verschillende voordelen voor zowel binnen- als buitenplanten. Ten eerste is potgrond gewoon ontzettend praktisch. U hoeft zelf niet verschillende ingredienten te kopen en vermengen, waardoor u veel tijd bespaart. Daarnaast bevat een potgrondmix geen onkruidzaden, meststoffen of ongedierte, zodat er geen risico is op schade aan de gewassen waarvoor u de potgrond wilt gaan gebruiken. 

> Lees meer over de voordelen van potgrond 

Waar potgrond kopen?

Potgrond is op vele verschillende plekken te koop, van tuincentra tot kwekerijen en van supermarkten, doe-het-zelf-zaken, bouwmarkten tot online webshops. 

Bent u op zoek naar kwalitatieve én betaalbare potgrond? Dan bent u op Potgrond.nl aan het juiste adres - een goed én goedkoop alternatief voor een fysieke winkel. Daarnaast betaalt u bij Potgrond.nl géén verzendkosten; de potgrond wordt gratis naar elke gewenste locatie verstuurd.  

Hoeveel kost potgrond? 

De kosten van potgrond variëren aanzienlijk, afhankelijk van de omvang (potgrond in bulk is over het algemeen stukken goedkoper), het merk en de kwaliteit van de potgrond. Potgrond is al te koop voor minder dan €5,- per zak. Grotere zakken en big bags van 1m3 zijn uiteraard duurder. Bekijk hier de actuele prijzen van potgrond

Potgrond kopen op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan potgrond. We bieden potgrond aan in big bags (vanaf 1m3) en in zakken van 70 liter. Daarnaast is het ook mogelijk om potgrond losgestort te ontvangen.

> Alle prijzen op onze website zijn INCLUSIEF BTW & BEZORGING

Direct naar:

Potgrond in big bags
Potgrond in zakken
Potgrond losgestort
Pallets met potgrond

-------------------------
Hebt u vragen over onze potgrond of één van onze andere producten?
Neem gerust contact met ons op via 033-2003129, per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl of vul ons contactformulier in.

 
  Luc     14-03-2023 16:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.