Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Waarom biologische potgrond kopen?

Waarom biologische potgrond kopen?

Tegenwoordig kan men op vele verschillende plaatsen potgrond kopen; van supermarkten en winkels (denk aan: Lidl, Aldi en Action) tot tuincentra en bouwmarkten (denk aan: Welkoop, Gamma en Praxis) en van marktplaatsen (zoals Marktplaats en eBay) tot online webshops (zoals Potgrond.nl en Tuinaarde.nl).

Echter is de kwaliteit van de aangeboden potgrond enorm divers. Het is daarom van belang om - wanneer u potgrond aanschaft - goed te bedenken waar u de potgrond uiteindelijk voor wilt gaan gebruiken.


Biologische vs. Niet-Biologische potgrond

Hoewel niet-biologische potgrond in de meeste gevallen goedkoper is dan biologische potgrond, is het niet altijd de beste keuze voor uw (kamer)planten en andere gewassen. Zeker wanneer u zelf aan de slag gaat met stekken, kweken of telen van planten, bloemen of andere gewassen en u het beste resultaat wilt bereiken, kunt het beste kiezen voor biologische potgrond. U gunt u planten toch ook het beste?

Niet-biologische potgrond kan daarnaast synthetische meststoffen en/of andere chemicaliën bevatten, wat de kwaliteit van de grond zeker niet ten goede komt.

Als u kiest voor biologische potgrond, kunt u ervan verzekerd zijn dat de grond geen pesticiden of andere chemische (mest)stoffen bevat. 

Biologische potgrond | Bestanddelen & Samenstelling

Een kwalitatieve biologische potgrondmix bevat verschillende inhoudsstoffen, waaronder: 
 
  • Biologische meststoffen, zoals uitwerpselen van dieren die rijk zijn aan stikstof
  • Mulch: een mix van organische resten van o.a. bladeren, houtsnippers, grasmaaisel, boomschors en compost. Mulch zorgt voor een goede afwatering - drainage - van de grond en het helpt ook nog eens tegen onkruid.  
  • Kokosvezel: bevat veel biologische voedingsstoffen voor uw gewassen

Hoe kies je een goede biologische potgrond?

Het kiezen van de soort potgrond is afhankelijk van wat u ermee wilt gaan doen. Wilt u bijvoorbeeld biologische groenten en fruit kweken, dan is een biologische potgrondmix die speciaal is samengesteld voor het kweken van deze gewassen uiteraard de beste keuze. 

Biologische Moestuin Potgrond

Maar ook voor kamerplanten, raden we biologische potgrond aan. Uw geliefde planten - zoals Kentiapalm, Calathea, Alocasia Zebrina, Kokospalm en Monstera - krijgen hierdoor de beste ondersteuning om binnenshuis te groeien - en te stralen!

Wilt u er verzekerd van zijn dat de biologische potgrond ook écht biologisch is? Kies dan voor RHP-gecertificeerde potgrond.
Potgrond met RHP-keurmerk is uitgebreid getest en beoordeeld op verschillende kwaliteitseisen.

Biologische potgrond kopen op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan biologische potgrond. We bieden potgrond aan in big bags (vanaf 1m3) en in zakken van 70 liter.
Daarnaast is het ook mogelijk om biologische potgrond losgestort te ontvangen. 

Alle prijzen op onze website zijn INCLUSIEF BTW & BEZORGING

Direct naar:

Biologische potgrond in big bags
Biolgische potgrond in zakken
Biolgische potgrond losgestort


-------------------------
Hebt u vragen over biologische potgrond of één van onze andere producten?
Neem gerust contact met ons op via 033-2003129, per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl of vul ons contactformulier in.

waarom-kiezen-voor-biologische-potgrond

 
  Luc     13-04-2022 11:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.