Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Tuinaarde en potgrond: wat is het verschil?

Tuinaarde en potgrond: wat is het verschil?
Personen met groene vingers weten er alles van; de aarde die je gebruikt voor het kweken van gewassen of voor (vaste) planten en bloemen is essentieel voor een goede groei. Maar als u in de bouwmarkt, het tuincentrum of op internet kijkt, ziet u dat u verschillende soorten aarde kan kopen. In dit artikel lichten we de verschillen en overeenkomsten van tuinaarde en potgrond toe.

Tuingrond

De grond in de tuin is een belangrijke factor voor de ontwikkeling en groei van planten en andere gewassen. Maar elke tuinbodem is anders en gewassen gedijen beter wanneer er een bepaald soort tuingrond wordt gebruikt. De samenstelling van de grond in uw tuin is afhankelijk van de plaats waar u woont, maar in de meeste gevallen bestaat het uit organisch materiaal, zand, klei en andere ‘ingrediënten’. Daarnaast bestaat de tuingrond over het algemeen uit een bovenlaag en onderlaag, die vaak een andere samenstelling hebben. De bovenlaag is over het algemeen rijker aan belangrijke voedingsstoffen in vergelijking met de onderlaag. Het doel van de verschillende lagen in de tuingrond is om (regen)water zo goed mogelijk vast te houden om de gewassen goed te kunnen laten groeien. Om de groei en ontwikkeling van planten en bloemen te optimaliseren, wordt aangeraden om de grond met enige regelmaat te verversen, bijvoorbeeld met tuinaarde of potgrond.

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is een soort donkere aanvulgrond voor gebruik in de tuin. Hierdoor krijgt de tuingrond een vruchtbare boost. Wanneer er over bemeste tuinaarde wordt gesproken, dan zijn er meststoffen aan de tuinaarde toegevoegd. Tuinaarde bestaat over het algemeen uit een combinatie van tuinturf en compost, al dan niet aangevuld met meststoffen.

Tuinaarde is een goede keus voor open tuinen en tuinbedden waar bomen, struiken en vaste planten groeien. Ook voor het opvullen van gaten in de tuin kan tuinaarde prima worden gebruikt.

Bekijk het aanbod van tuinaarde op Potgrond.nl

Wat is potgrond?

Potgrond is een combinatie van verschillende componenten die de groei van bloemen en planten bevorderen. Materialen die vaak voor potgrond worden gebruikt zijn veenmos, organische materialen en voedingsstoffen. Potgrond is een uitstekende keuze wanneer u zelf planten, bloemen of groente en fruit wilt verbouwen. Daarnaast is potgrond - in tegenstelling tot tuinaarde - veel lichter en luchtiger. Hierdoor loopt het water gemakkelijker weg, kunnen de wortels zich beter verspreiden en kunnen de gewassen beter ‘ademen’.
Potgrond is - de naam zegt het eigenlijk - ideaal voor gebruik in bloempotten en plantenbakken. Het water loopt gemakkelijk weg, waardoor het - in vergelijking met tuinaarde - niet te drassig wordt. Wanneer uw gewassen in de potten en bakken goed gegroeid zijn, kunnen ze eventueel worden overgeplaatst naar de tuinaarde in open tuin.

Bekijk het aanbod van potgrond op Potgrond.nl

Potgrond en tuinaarde bestellen op potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel potgrond en tuinaarde kopen. De potgrond of tuinaarde wordt bij u thuis geleverd in zogenaamde big bags of in zakken van 40 t/m 70 liter. Ook is het mogelijk om de potgrond of tuinaarde losgestort te ontvangen. Naast potgrond en tuinaarde biedt potgrond.nl ook een uitgebreid assortiment aan andere tuinbenodigdheden, waaronder Frans boomschors, vogelhuisjes, cacaodoppen en meer…

Hebt u vragen over potgrond, tuinaarde of één van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of info@potgrond.nl

 
  Luc     26-02-2021 19:01     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 rolandevan rumt -  29-03-2023

grote pot plastic