Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

Tips voor het kopen van de juiste potgrond

Tips voor het kopen van de juiste potgrond
Wanneer je door het tuincentrum of de bouwmarkt loopt, kom je vele verschillende soorten en types potgrond en tuinaarde tegen. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u door dit enorme aanbod niet goed weet welke potgrond het beste is voor uw planten, bloemen of andere gewassen.

De ene zak potgrond is echter de andere niet. Er zitten behoorlijke verschillen tussen - niet alleen in prijs, maar ook in de inhoud en samenstelling van de zak potgrond. In dit artikel geven we enkele tips voor het kopen van potgrond.

Tuinaarde vs. Potgrond

Wanneer u gewassen wilt planten in bloem- en/of plantenbakken, doet u er verstandig aan om hier géén tuinaarde voor te gebruiken. Zeker in het geval van kamerplanten gedijen deze veel beter wanneer er wordt gekozen voor een kwalitatieve potgrondmix. Tuinaarde bevat vaak onkruidzaden, schimmels, insecten en additieven die ervoor zorgen dat uw kamerplanten zich niet optimaal kunnen ontwikkelen. Onthoud; potgrond voor in potten (of bakken) en tuinaarde voor in de tuin!

pH-waarde van potgrond

Let bij het kopen van potgrond op de juiste zuurtegraad, de zogenaamde pH-waarde. Voor potgrond is een pH-waarde tussen de 5,8 en 6,5 optimaal. Bij een pH-waarde van 4 of lager zullen de wortels van de gewassen niet goed kunnen groeien. Bij hoge pH-waardes (hoger dan 7) kunnen de gewassen niet profiteren van belangrijke voedingsstoffen. In de meeste gevallen wordt de pH-waarde op de verpakking van de potgrond weergegeven. Ook is het mogelijk om hier een zogenaamde pH-waardemeter voor te gebruiken.

Samenstelling van de potgrond

Voor optimale ontwikkeling van uw beplanting is het belangrijk dat de potgrondmix belangrijke additieven en voedingsstoffen biedt. Het belangrijkste ‘ingrediënt’ van potgrond is veen. Het veen in de potgrondmix zorgt er namelijk voor dat de grond water goed op kan nemen, vasthoudt en ‘door laat stromen’. Naast veen is het ook belangrijk dat de potgrondmix bestaat uit minerale voedingsstoffen zoals compost, zand, mest, vermiculiet, kalk, kokos of versnipperde boomschors.

Bij aankoop van een zak potgrond moet de potgrond luchtig, zacht en licht vochtig aanvoelen. Wanneer de potgrond droog aanvoelt, betekent dit in de meeste gevallen dat het oude potgrond - of misschien wel helemaal geen potgrond - betreft. Knijp dus gerust even in die zak potgrond!

Potgrond bestellen op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel potgrond kopen. Onze potgrond is uitgebreid getest en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De potgrond wordt GRATIS bij u thuisbezorgd in zogenaamde big bags of in handige zakken van 70 liter. Naast potgrond biedt Potgrond.nl ook een uitgebreid assortiment aan andere tuinbenodigdheden, waaronder tuinaarde, Frans boomschors, vogelhuisjes, cacaodoppen en meer…

Vragen over potgrond of onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of info@potgrond.nl
 
  Luc     02-06-2021 10:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.