Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Alles wat je moet weten over potgrond

Alles wat je moet weten over potgrond Van kamerplanten tot moestuinen, potgrond is een noodzakelijk onderdeel om planten en andere gewassen optimaal te kunnen laten groeien en ontwikkelen. Maar niet alle potgrond is hetzelfde. In dit artikel vertellen we u graag meer over potgrond. Lees verder om meer te weten te komen!

Wat is potgrond precies? 

Potgrond is een grondsoort die speciaal is ontwikkeld voor potplanten. In de meeste gevallen bestaat potgrond uit een combinatie van veenmos, perliet en vermiculiet. Dit mengsel biedt planten de drainage en beluchting die ze nodig hebben om goed te gedijen in potten en/of bakken. In tegenstelling tot tuinaarde is potgrond steriel en vrij van onkruid(zaden), ongedierte en ziekten. Hierdoor is het een ideaal groeimiddel voor zowel binnen- als buitenplanten.

Voor- en nadelen van potgrond

Een van de voordelen van potgrond is dat het licht en gemakkelijk in gebruik is. Dit is vooral belangrijk als u veel potplanten heeft of als u uw potten vaak moet verplaatsen. Bovendien warmt potgrond in het voorjaar snel op, waardoor uw planten sneller zullen groeien dan wanneer ze in gewone tuingrond/tuinaarde staan.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van potgrond. Een van de grootste nadelen is dat het duur kan zijn – afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Als u een grote tuin of veel potplanten heeft, kunnen de kosten van potgrond snel oplopen. Bovendien bevat potgrond meestal minder voedingsstoffen dan gewone tuinaarde. Daardoor dient u uw planten vaker te bemesten wanneer u potgrond gebruikt. 

Op zoek naar voordelige potgrond? Bekijk het assortiment potgrond in zakken en potgrond in big bags van Potgrond.nl

De juiste potgrond kiezen 

Bij het kiezen van potgrond voor uw planten is het belangrijk om een potgrondsoort te kiezen die voldoet aan de specifieke behoeften van de plant of het gewas. Als u bijvoorbeeld vetplanten of cactussen plant, heeft u een potgrondsoort nodig die goed draineert en geen water vasthoudt. Aan de andere kant, als u bloemen, groenten en/of fruit plant, heeft u een potgrondmix nodig die vocht vasthoudt en voldoende voedingsstoffen levert. 

Potgrond kopen op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan potgrond. We bieden potgrond aan in big bags (vanaf 1m3) en in zakken van 70 liter.
Daarnaast is het ook mogelijk om potgrond losgestort te laten leveren.

> Alle prijzen op onze website zijn INCLUSIEF BTW & BEZORGING

Direct naar:

Potgrond in big bags
Potgrond in zakken
Potgrond losgestort

-------------------------
Hebt u vragen over onze potgrond of één van onze andere producten?
Neem gerust contact met ons op via 033-2003129, per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl of vul ons contactformulier in.

potgrond-kopen-voordelen-nadelen

 
  Luc     05-12-2022 05:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.