Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²
Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending
Ophoogzand 1400 kg (1m³)
Ophoogzand 1400 kg (1m³)
Staat ook wel bekend als vulzand en is bij uitstek geschikt voor het ophogen en egaliseren van tuinen en het dempen van vijvers.

Verzendkosten

€ 0,00

Standaard levertijd

Op werkdagen voor 23:59uur besteld? Binnen 1-4 werkdagen in huis!

€ 139,95 *
Prijs per Big Bag
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Wat voor soort zand is ophoogzand en waar wordt het voor gebruikt?

“Ophoogzand” lijkt een vanzelfsprekend begrip en dat is het ook eigenlijk wel als het gaat om de functie van dit soort zand. Het is zand dat goed geschikt is voor onder andere het ophogen of aanvullen van grond. Het wordt ook wel aanvulzand of simpelweg vulzand genoemd.

Ophoogzand is één van de voordeligste zandsoorten en kan daarom een goedkope oplossing lijken voor allerlei doeleinden, maar zoals u weet is goedkoop vaak duurkoop. Het is dus minder vanzelfsprekend dat ophoogzand specifieke eigenschappen heeft waardoor het voor sommige doeleinden toch écht beter is een ander soort zand te gebruiken. In de praktijk gaat dit nog wel eens mis en dat is dus reden genoeg om hier even wat dieper op in te gaan. 

Waarom ophoogzand alleen gebruikt kan worden om oppervlakken op te hogen

Ophoogzand heeft een fijne korrelstructuur en kan daarom goed worden verdicht en gestabiliseerd. Het is daarmee uitstekend om in te zetten voor het ophogen van tuinen, opritten, tuinpaden of bijvoorbeeld voor het dempen van een vijver. 

De fijne structuur zorgt echter ook dat het een minder goede waterdoorlatend vermogen heeft en het moet daarom zeker niet gebruikt worden als onderlaag voor een bestrating. Hiervoor wordt straatzand gebruikt, dat weer net iets andere eigenschappen heeft waardoor het ideaal is om de bestrating op aan te leggen.

Als u ophoogzand zou gebruiken als onderlaag voor de bestrating kan dit dus zorgen dat water bij regenbuien niet goed afgevoerd wordt en op de bestrating blijft staan. Bovendien is het lastig werken wanneer u ophoogzand als straatzand gebruikt en dat kan zorgen voor een minder mooi en duurzaam resultaat.

Hoeveel ophoogzand heb ik nodig?

U berekent hiervoor de inhoud van het op te vullen gebied: Lengte (m) x breedte (m) x diepte/hoogte (m) = inhoud (m3)

Bij het opvullen van een gat of verhogen van de grond wordt ophoogzand bij aanbrengen verdicht met een trilplaat, waardoor het zand iets inzakt. Om hier rekening mee te houden heeft u ongeveer 10% meer zand nodig dan de inhoud van het op te vullen of op te hogen stuk grond.

Als u bijvoorbeeld een stuk grond heeft van 3 x 4 meter dat 30 centimeter (0,3 meter) opgehoogd of aangevuld moet worden ziet de rekensom er als volgt uit:

3 x 4 x 0,3 = 3,6 m3

Hiermee heeft u de theoretische inhoud van het op te vullen stuk grond berekend, maar daar moet dus nog 10% bij opgeteld worden om het in de praktijk helemaal juist aan te vullen of op te hogen.

3,6 x 1,1 = 3,96 m3

U heeft dan afgerond dus 4 kubieke meter ophoogzand nodig.

 

  • Verpakt in een Big Bag. 
  • Leveringstijd 1 tot 4 werkdagen. 
  • Prijs inclusief leveringskosten

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.