Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M┬▓

De lente komt eraan! Maak uw tuin lenteklaar!

De lente komt eraan! Maak uw tuin lenteklaar!
Het zonnetje begint al meer te schijnen, de vogels vliegen alweer fluitend rond… de lente is in aantocht. Tijd om weer in de tuin te gaan werken! In dit artikel geven we u enkele tips om uw tuin lenteklaar te maken, zodat u de komende maanden weer kunt genieten van een goed onderhouden en verzorgde tuin.

De lente - een belangrijk seizoen voor de tuin

Door in de lente de tijd te nemen om uw tuin weer in orde te maken, heeft u de komende maanden meer plezier van uw tuin. Planten, bloemen en andere gewassen kunnen gezaaid worden, waardoor straks - aan het einde van de lente en in de zomer - alles weer mooi in bloei komt te staan.

U doet er verstandig aan om aan het begin van de lente uw tuinbedden te onderhouden met een nieuwe laag compost, tuinaarde en een voedzame bodembedekker. Het verbetert de bodem van uw tuin en het zorgt ervoor dat de gewassen de voedingsstoffen krijgen die ze (straks) nodig hebben om goed te kunnen ontwikkelen. Een verse laag tuinaarde, daar knapt uw tuin écht van op!

Maak de grond van uw tuin goed los

Zware regenval, sneeuw, vrieskou en andere (weers)omstandigheden hebben er in de koude maanden voor gezorgd dat de grond in uw tuin verdicht is geraakt. Voor een goede groei van uw gewassen in de komende maanden, is het daarom essentieel om de grond in uw tuin goed los te maken. Verwijder met een schep, hark of schoffel ook oude (dode) planten, wortelstukken, stenen en andere oneffenheden uit de grond. Spit de tuin goed om, zodat de grond weer lucht krijgt. Het zorgt ervoor dat de tuinaarde in de komende maanden minder snel uitdroogt en opwarmt, en de wortels van de (nieuwe) planten en bloemen weer alle ruimte hebben om goed te kunnen groeien.

Plantenbakken en bloempotten vullen

Het voorjaar leent zich ook perfect om de plantenbakken en bloempotten te vullen met verse bloemen en planten. Waar kiest u dit jaar voor? Rozen, viooltjes, geraniums of misschien wel verschillende soorten groenten en/of fruit? Zorg ervoor dat u de bakken en potten voldoende vult met potgrond. Hierdoor worden de gewassen goed ondersteund en hebben ze mogelijkheid om goed te kunnen groeien. Let er echter wel op dat er niet te veel potgrond wordt gebruikt. Het is belangrijk dat de potgrond niet uit de plantenbakken en -potten loopt wanneer ze straks een flinke scheut water krijgen.

Alles wat u nodig heeft om uw tuin lenteklaar te maken bestelt u op Potgrond.nl

Op Potgrond.nl kunt u gemakkelijk en snel de benodigdheden kopen die u nodig heeft om uw tuin weer helemaal lenteklaar te maken; van universele potgrond voor plantenbakken en bloempotten tot verse tuinaarde en verschillende soorten bodembedekkers. Alles onder één dak op Potgrond.nl.
Alles wordt gratis bij u thuis geleverd, zodat u direct met uw tuin aan de slag kunt!

Hebt u vragen over onze producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2003129 of info@potgrond.nl

 
  Luc     04-03-2022 09:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.